Hallo!

Welkom op de website van Aarden in de Kunst. Mijn naam is Jodie Grift ik laat jou doormiddel van kunst, fantasie en creativiteit je natuurlijke habitat herontdekken.

Natuurlijk habitat?
Ja! Je leefgebied als je de deur uit loopt. Die groene, organische en fascinerende omgeving. Dat onderdeel van de wereld waar wij niets over te zeggen hebben. Wat wij niet gemaakt hebben. Maar wat we wél hebben leren gebruiken.
De omgeving waar we al duizenden jaren in en tussen leven en waar we, hoe je het ook went of keert, nog steeds afhankelijk van zijn. Ons oudste thuis. Wat weet jij daar over?

Handen uit de mouwen en in de modder op zoek naar antwoorden.
Wat is het verhaal achter het textiel van de kleren die je vanmorgen hebt aangetrokken? Weet je wie ooit heeft uitgevonden dat je verf kunt maken? En wat zijn stenen eigenlijk?

Verborgen verbondenheid
Er gaat zoveel moois, waardevols en inspirerends schuil achter de wereld die we nu zo vluchtig ervaren en beleven. Niet alleen niet alleen het mooie en waardevolle is verhuld, maar ook kennis en ambacht in ons collectieve geheugen is ondergesneeuwd. De dingen die we doen en de spullen die we hebben zijn zo vanzelfsprekend geworden.
We zijn onze roots, onze connectie met de natuurlijke wereld, een beetje uit het oog verloren. We zijn niet echt meer een gebalanceerd onderdeel van haar ecosysteem en daarnaast hebben we onszelf laten afleiden door andere prikkels.

We zijn een beetje ontaard.
En kunst en creativiteit is ene hele goede manier om weer op ontdekkingstocht te gaan naar al dat vergeten moois.

Hands on leren
Samen met Aarden in de kunst kun je op een leuke, uitdagende en actieve manier aan de slag. Leren zonder veel tekst en uitleg, maar met je handen aan de slag en op onderzoek uit. Leren vanuit je eigen onderzoek, met jouw eigen interesse als drijfveer, is vele malen effectiever en leuker dan wanneer het je via tekst verteld wordt. Zie mij meer een coach dan als een docent en meer als een motivator dan een sturende kracht. En.. ik sta te popelen om met jou aan de slag te gaan!

Er staan al een aantal kant en klare project programma’s en producten klaar om mee van start te gaan. Het is ook mogelijk om een project op maat te laten maken, speciaal afgestemd op jouw vragen en wensen.

 

 

Als je interesse is gewekt in mijn thematiek, projecten en mijn manier van werken, raad ik je aan je in te schrijven voor mijn online magazine. Een aantal keer per jaar krijg je het magazine gratis bezorgd in je inbox. Daarmee houd ik je dan op de hoogte van mijn werk, ontwikkelingen in het kunst- en natuur onderwijs en geef ik je ook elke keer leuke tips om zelf aan de slag te gaan. Klik op de vetgedrukte link om je aan te melden.